Jaké skleničky

Víno ve správné sklenici chutná lépe!

Vína podáváme zásadně ve sklenicích z čirého skla, abychom mohli dobře posoudit barvu a čistotu vína. Nejsou vhodné broušené ani jinak zdobené a malované sklenice. Sklenice by měla mít tenkou stopku a při pití ji zásadně nedržíme za stěny, abychom víno nezahřívali. Vína nikdy nenaléváme více než do poloviny skleničky, zbytečně by se ohřívalo, ideální množství je cca 1,5 dl.

Na bílé a růžové víno použijeme protáhlejší tvar skleničky s mírně uzavřeným vrchem (jako rozkvétající tulipán), víno tak lépe udrží nižší teplotu.
Bílé víno

Na červené víno volíme sklenici kulatějšího tvaru, nahoře více rozevřenou, víno se tak dostane do většího kontaktu se stěny sklenice a naplno se tak rozvinou vůně vína.
Červené víno

 

Perlivá vína si nejlépe vychutnáte z úzké vysoké sklenice zvané flétna, která dá nejlépe vyniknout perlení vína a udrží nižší teplotu.

Perlivé víno

 

TOP vína našich vinařů

Aktuality:

2. kolo PWT - a další úspěch pro naše vína! Medaile Prague Gold pro DAC Weinviertel Falk a Prague Gold pro Zweigelt Fegerl!

Určeno zejména pro dámy - Vezměte muže sebou...

1. kolo PWT - a obrovský úspěch pro naše vína! Medaile Prague Gold pro Rivaner Wimmer a Prague Premium Gold pro Grauburgunder Fegerl!

Navázána spolupráce s novým vinařstvím Humer - nenechte si ujít jejich jedinečná vína.

Další oceněná vína! Stříbrná medaile pro Merlot Saubrunn 2012 Gmeinböck, a titul Regional Champion pro Grüner Veltliner 2015 Pfeffer!

Cuveé Premiere 2013 Schmid získalo ve 3. kole soutěže Prague Wine Trophy zlatou medaili!

Hodnocení bílých vín 2015 vinařství Tagwerker panem Kadlecem ke shlédnutí na jeho stránkách.

Test 11 rakouských veltlínů: podkorkem.cz

Tato stránka používá cookies. Vice info

Přihlášení