Jaké skleničky

Víno ve správné sklenici chutná lépe!

Vína podáváme zásadně ve sklenicích z čirého skla, abychom mohli dobře posoudit barvu a čistotu vína. Nejsou vhodné broušené ani jinak zdobené a malované sklenice. Sklenice by měla mít tenkou stopku a při pití ji zásadně nedržíme za stěny, abychom víno nezahřívali. Vína nikdy nenaléváme více než do poloviny skleničky, zbytečně by se ohřívalo, ideální množství je cca 1, maximálně 1,5 dl.

Na bílé a růžové víno použijeme protáhlejší tvar skleničky s mírně uzavřeným vrchem (jako rozkvétající tulipán), víno tak lépe udrží nižší teplotu.
Bílé víno

Na červené víno volíme sklenici kulatějšího tvaru, nahoře více rozevřenou, víno se tak dostane do většího kontaktu se stěny sklenice a naplno se tak rozvinou vůně vína.
Červené víno

 

Perlivá vína si nejlépe vychutnáte z úzké vysoké sklenice zvané flétna, která dá nejlépe vyniknout perlení vína a udrží nižší teplotu.

Perlivé víno

 

Nejprodávanější vína

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu.

Je Vám 18 a více let?

Potvrďte prosím svůj věk.