Výběr vín
Jaká vína a k čemu vybrat?
Aperitiv
Kdy? Na začátek večeře nebo oběda.
Co? Perlivá vína!
Snoubení I
K čemu? Saláty, ryba, různé úpravy kuřecího masa a mořských plodů.
Co? Suchá bílá vína!
Snoubení II
K čemu? Tvrdé sýry i aromatické sýry typu Gorgonzola
Co? Polosuchá - polosladká bílá vína, spíše výraznější chuti a vůně nebo částečně dozrávaná v barikových sudech pro příjemný večer.
Upozornění: nejsou vhodná pro sýry typu hermelín - při konzumaci současně s bílým vínem dostává víno v ústech nahořklou chuť.
Snoubení III
K čemu? Červená masa, zvěřina, omáčky, čokoláda... Vhodné i k určitým úpravám vnitřností a k sýrům s ušlechtilou plísní (hermelín)
Co? Červená vína!
Relaxace
Kdy? Máte za sebou těžký den nebo je příliš horko, nebo nedejbože obojí...
Co? Vychlazená (klidně podávejte i s ledem) růžová vína.